Прилежните домакини застилат всяка сутрин леглата с покривало и наистина, така е

...
Прилежните домакини застилат всяка сутрин леглата с покривало и наистина, така е
Коментари Харесай

Леглото трябва да диша

Прилежните домакини застилат всяка заран леглата с покривало и в действителност, така е по-естетично, основава възприятие за ред в стаята. Само че този табиет може да таи подла заплаха за здравето. Това настояват две експертни групи учени от Англия, които, без значение една от друга, провели проучване за застилането на леглата.

В единият случай с проучването на казуса се занимавали сътрудници на Университета Кингстън. Те коментират, че след пробуждане леглото би трябвало да се проветри, с цел да се обеззарази от микроорганизми и акари. А те, акарите, живеят в леглата на хората, без значение от чистоплътността, пише  medikforum.ru,  като се базира на учените.

„ В застланото легло оцеляват над милион и половина акари. Тези инсекти се хранят с кожни люспици. Влажна та, топла среда, която се образува при покриването с одеало, става много удобна за техния напредък и размножаване. “

Но специалистите означават и че акарите реагират на външни фактори, да вземем за пример, под действието на директни слънчеви лъчи те стартират да умират. Затова, ставайки от леглото, най-добре да изнесете чаршафите на слънце или да ги оставите пред отворен прозорец.

Обикновеното проветряване на леглото е по-ефективно от почистването с химически препарати и прахосмукачка, декларират откривателите. Те настояват, че акарите могат да предизвикат доста здравословни проблеми и по-специално: алергични реакции, бронхиална астма, екзема, дерматит.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР